گروه طبیعت گردی یزد

در این وبلاگ گزارش برنامه های گروه طبیعت گردی یزد را به اشتراک می گذاریم

در این وبلاگ گزارش برنامه های گروه طبیعت گردی یزد را به اشتراک می گذاریم

خواص زرشک

شنبه, ۲۶ شهریور ۱۴۰۱، ۰۳:۱۹ ب.ظ

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج زرشک آمده است که:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • به تنهایی یا با داروهای گرم مانند: عسل، دارچین و … برای تقویت کبد سرد و تر و باز کردن انسدادهای کبد مفید است.
  • از بین برنده صفرا است و جوشش خون را فرو می‌نشاند.
  • تسکین دهنده حرارت کبد و معده است.
  • تشنگی را تسکین می‌دهد.
  • قلب، کبد و معده گرم را تقویت می‌کند.
  • آب زرشک مانع تهوع و استفراغ می‌شود.
  • به درمان بواسیر کمک می‌کند.
  • با زعفران به منظور ادرار بول مناسب است.
 

برای کاهش سردی زرشک چه اقدامی می‎توان به کار بست؟

برای کاهش سردی زرشک، آن‌ را در آب ریخته و قدری پودر نبات یا عسل به آن اضافه کرده و ملایم بجوشانید تا پخته و نرم شود. آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشک ها نیز،مربا محسوب می‌شوند.

مصرف زرشک برای چه افرادی مضر است؟

  •  سردمزاجان بلغمی
  • افراد سوداوی
  • زنان باردار و شیرده

عوارض مصرف زیاد زرشک چیست؟

  • مصرف زیاد زرشک، سبب ایجاد نفخ و قولنج خواهد شد.
  • ممکن سبب تحریک رحم و سقط جنین گردد.
  • مصرف طولانی مدت زرشک می‎تواند سبب آسیب به روده‌ها و معده شود.
  • مصرف افراطی زرشک یا عصاره آن، ممکن است خونریزی بینی، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، تنگی تنفس، کاهش ضربان قلب و آسیب به کلیه را در پی داشته باشد.

مصلحات زرشک

میخک، شکر سرخ و شیرینی‌های طبیعی مصلح زرشک هستند.

 

منبع  سایت تبایع

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۶/۲۶
محسن گلچهره

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی